maanantai 25. elokuuta 2014

Valepalmikkovillasukat

Syksy se vaan lähestyy ja sitä myötä alkaa taas neulominen maistua minulle. Jokin aika sitten kaupassa ollessa kävin ihan vain vilkaisemassa lankahyllyä ja olisin päässyt poiskin ilman ostoksia, jollei tyttö olisi huomannut omasta mielestään ihanaa lankaa, josta ehdottomasti halusi villasukat itselleen :). Ja noh, ei se lanka nyt kamalan ruma minunkaan mielestäni ollut, joten ostoskoriinhan tuo sitten päätyi. Muutenkin oli tarkoitus tehdä lapsille villasukat kun viime vuotiset ovat taas pieniksi jääneet, joten sikäli hyvä että löytyi lanka johon tyttö tykästyi.

En jaksa neuloa ihan pelkkää sileää neulosta, koska se käy tylsäksi. Mutten kuitenkaan halunnut tehdä sellaisiakaan sukkia, joissa joudun ihan koko ajan tuijottamaan ohjetta. Niinpä valitsin kuvioksi valepalmikon, joka on juuri sopivan simppeli, jotta samaan aikaan voi tuijotella telkkaria, mutta tarpeeksi kiinnostava, että jaksan sitä neuloa :). 


Kuvio ja lanka yhdistelmä on mielestä aika karkki ja kivan tyttömäinen :). Lankahan on siis Nalle taika lankaa, josta ei tule varsinaisia raitoja, mutta värikkyyttä kuitenkin ilman langanvaihtoja :).

Sukat ovat koon 28 jalkaan ja aloitin ne luomalla 50 silmukkaa, koska tarvitsin viidellä jaollisen luvun. Neljälle puikollehan tuo ei ihan tasaisesti jakaudu, mutta eipä tuo niin haittaa. Sukan pohjaan en tehnyt valepalmikkoa, vaan se on ihan sileää neulosta. Sukat suuhun virkkasin vielä simpukoita, koska ne sopivat mielestäni hyvin yhteen tuon valepalmikon kanssa. Sukat on neulottu nro 3.0 puikoilla ja simpukat virkattu nro 2.0 virkkuukoukulla.


Nyt on puikoilla pojan sukat ja sitten on mielessä pari muutakin neuletta, saa nähdä mitä kaikkea jaksaa ja ehtii taas tehdä :).  

Sukkaterkuin TsiSanna

lauantai 16. elokuuta 2014

Kuulokekukka

Mikäs se sieltä kurkistaa?

Kuulokekukkako?

No sehän se!

Kuuntelen lähes aina musiikkia kun käyn koiralenkillä tai menossa töihin jne. Alkoi pikku hiljaa ärsyttää kun kuulokkeet olivat aina joko a. hukassa tai b. solmussa. Niinpä pääsin tehdä niille paikan jossa pitää niitä kun ne eivät ole korvissa. 

Mietin useampaakin ratkaisua, mutta päädyin virkkaamaan, koska se vaan on se minun juttuni. Kuvio on maybelle kukka, joka on mielestäni kivannäköinen ja nopea toteuttaa.

Lanka on jokin vanha jämälanka, jonka merkistä minulla ei ole hajuakaa. Kukat on virkattu 2 koukulla. Kolme lehdykkää ovat auki ja keskimmäisessä niistä on neppari. Lisäksin vielä tuollainen kiinnittimen pussikkaan, jotta saan sen helposti kassissa johonkin kiinni ja varmasti löydän sen. 

Eihän tuosta mikään kaunein pussikka ikinä tullut, mutta ajaa asiansa :).

- TsiSanna



keskiviikko 13. elokuuta 2014

Lampun uusi virkattu mekko

Ostimme miehen kanssa taannoin uudet lamput yöpöydillemme. Oikeastaan ostimme myös uudet yöpöydät :). Tarkoitus oli tehdä yöpöydälle virkattu pöytäliina, mutta sitten sain pojaltani pöytäliinaan ja se ajatus jäi. Mutta kun sitten ostimme nuo uudet lamput, niin keksin että yöpöydälläni voisi sittenkin olla jotain virkattua :).


Kaivelin vanhoja virkkauslehtiäni ja yritin etsiä sopivaa neliötä virkattavaksi, mutta en oikein löytänyt sopivaa. Niinpä nappasin kivan näköisen ympyrän ohjeen lehdestä ja tein siitä neliön :). Lampun mekko on virkattu 1,5 koukulla gjestal eng langasta. Virkkasin ensin 4 neliötä jotka ovat alhaalta leveämpiä kuin ylhäältä, jotka sitten virkkasin yhteen. Sitten virkkasin vielä alapuolelle simpukoita ja yläosaan kiinteitäsilmukoita. 


 Kovin paljon mitään kuvioita se ei seinälle aiheuta, kun välissä on tuo musta kangas. 


Lampusta tuli ihan sievä. Miehelle en silti tai juuri siksi taida samanlaista tyrkyttää :D.


Valoisin terkuin TsiSanna

tiistai 5. elokuuta 2014

Neitokaisen 5v. kampauksia

Tämä vuonna meillä juhlittiin neidin 5v. synttereitä Monster High teemalla. Aika monella monster high -hahmolla on raidallinen tukka ja siitä se idea sitten lähti.
 
Olen ennenkin tehnyt vastaavan tyylisiä nutturoita neidille, tuo kun on niin äärimmäisen helppo toteuttaa.
1. Tee Ponnari
2. Tee reikä ponnarin keskelle tyveen, vedä tukka läpi ylöspäin
3. Kiinnitä latvat alas.
 
Tällä kertaa vaan lisäsin raidoiksi satiininauhaa :). Edessä neidillä on ranskalainen, koska etuhiuksia ollaan kasvattelemassa pois, niin ne ovat silmillä, jos niitä ei mitenkään kiinnitä ja pinnit ei neidin liukkaissa hiuksissa pysy.
 
 
Pidimme neidille tänä vuonna kolmet synttärit (tarhakaverit, sukulaiset ja ystävät). Kaksissa muissa synttäreissä neidillä oli hiusliidulla tehdyt raidat tähän tyyliin:
 
 
Kuva on vähän huono kun on kännykameralla otettu. Mutta tuo hiusliitu oli kyllä aika hauska keksintö ja pysyi yllättävän hyvin tukassa. Liitu toimii niin, että ensin tukkaan laitetaan lakkaa, sitten liitua ja sitten taas lakkaa. Hieman siitä pölisi väriä vaatteille laittaessa, joten ehkä kannattaa värjäys tehdä ennen juhlavaatteiden laittoa :). Tosin pesussa kyllä lähti hyvin pois ne muutamat hippuset t-paidasta. Tuo meidän liity on ostettu Glitteristä, siellä oli väreinä ainakin tuo pinkki, liila, vihreä ja sininen.
 
Koskapa noita synttärijuhlia oli kolmet, niin päätin että tänä vuonna en itse leivo kakkua ja tilasin sellaisen Heidiltä Mamman Leivontanurkasta.
 
Ja kauniin kakun saimmekin:
 
 
Lisää kuvia ja tietoa kakusta (ja muista ihanista leivonta-jutuista!) löytyy Mamman leivontanurkasta.
 
Tänään ajattelin ottaa virkkuukoukun käteen pitkästä aikaa, saas nähdä tuleeko sutta ja sekundaa kun on ollut pitkä tauko :D. No kaipa se on kuin pyörällä ajaminen :D!
 
Kesäterkuin TsiSanna
 
 
 

sunnuntai 3. elokuuta 2014

Virkattu unipupu

 Huh hellettä sanon minä! Lomat olisi nyt lusittu, joten josko sitä nyt taas pääsisi kiinni arkeen ja alkaisi syksyn lähestyessä ehkä käsityötkin taas kiinnostaa? 

Lomalla ollaan koko perhe viipotettu tukka putkella ympäri Suomea ja Mallorcallakin ehdittiin piipahtaa. Lapset on olleet ihmeissään ja innoissaan kun koko ajan ollaan oltu jossain :). 

Jostain syystä helteet ovat lannistaneet täysin käsityöintoni. Meillä on kotona sisälläkin 30 astetta lähes koko ajan, joten ei jaksa oikein tehdä yhtään mitään. Reissussa sitten taas on ollut niin paljon muuta, että käsitöitä ei ole ehtinyt edes ajatella. 

Yhden työn sain kuitenkin tehtyä loman aikana kaverin toukokuussa syntyneelle tytölle. 

Saanko esitella neiti unipupu:


Unipupu on tehty ihan omasta päästä, näihin tämän mallisiin uniriepuihin olen törmännyt niin monessa paikkaa, että vaikea sanoa kuka on se alkuperäinen moisen keksinyt henkilö. "Vartalo" on isoäidinneliö ja pää on kiintein silmukoin tehty pallo. Melkoisen yksinkertainen malli kaiken kaikkiaan, mutta mielestäni tuosta tuli ihan kiva. Lankana käytin Novita Miamia, silmät ja nenä ovat turvasilmät/nenä.

Joskos sitä tulevina päivinä ehtisi sitten lukea vähän muidenkin blogeja :).

Toivon mukaan geimeissä mukana jälleen hieman useammin TsiSanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...