perjantai 18. lokakuuta 2013

Täydenkuunverigreippikeksit

Jaa miksikö täydenkuun? No siksi, että Halloween lähestyy ja täydenkuunverigreippikeksit kuulostavat tarpeeksi halloweenisilta :D.

Mulla jäi yksi verigreippi yli, kun tein tuossa taannoin verigreippitahnaa ja se on kummitellut mun mielessä siitä asti. Tykkään kyllä syödä verigreippiä sellaisenaankin, mutta halusin myös käyttää sitä johonkin leipomukseen. Pohdin verigreippijuustokakkuakin, mutta päädyin sitten näihin kekseihin.


Ja kyllä tuli muuten hyviä keksejä! Pehmeitä sisältä ja rapsakoita päältä. Just sellaisia mistä itse tykkään. Verigreipin maku on mieto, mutta sieltä seasta maistuu kuitenkin. Lisäsin myös limeä sekaan, kun sellainenkin sattui olemaan kaapissa.

Ja ohjetta pukkaa:

- 120g pehmeää voita
- 2 dl sokeria
- 1,5 dl ruokosokeria (voit käyttää pelkkää tavissokeria)
- 1 muna 
- 1 greipin raastettu kuori
- 1,5 rkl greippimehua (tai 2,5 rkl, jos et käytä limeä)
- 1 limen raastettu kuori
- 1 rkl limemehua
- 4,5 dl jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl pomeranssikuorta jauhettuna
- ripaus suolaa

Lisäksi tarvitset sokeria keksien kuorruttamiseen.

Sekoita voi ja sokerit hyvin. Lisää muna ja limen sekä greipin kuoret ja mehu, sekoita hyvin. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, pomeranssinkuori ja suola. Lisää jauhoseos nesteisiin ja sekoita.

Laita puolet ja puolet sokeria ja ruokosokeria kulhoon.

Muotoile massasta noin pingispallonkokoisia palleroita ja pyörittele ne sokerissa. Laita pallot sitten uunin pellille noin 5 cm välein, pallot leviävät uunissa.

Paista 180 asteisessa uunissa 10min. Keksit ovat uunista otettaessa hieman kohollaan, mutta lätsähtävät kun jäähtyvät.

Hetken aikaa jäähtyneet keksit. 

Mielestäni nämä keksit ovat ehdottomasti parempia kylminä, kuin uunituoreina.
Kuten kuvasta saattaa arvata, niin minä en malttanut odottaa, että jäähdytävät kunnolla ennen kuin ekan keksin maistoin :D. Mutta jos siis teet näitä vaikka juhliin tarjolle, niin hyvin voit tehdä vaikka edellisenä päivänä :).

Verigreippiähän jää tästä vähän yli, tee siitä vaikka verigreippitahnaa tai syö sellaisenaan :)

Tsi"ulvoo kuuta"Sanna

5 kommenttia:

  1. Vaikuttaapas hyvältä! Harmi etten itse voi syödä greippiä :/ Toisaalta sen voisi hyvin korvata jollain muulla sitrushedelmällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, uskoisin että olis hyvää pelkällä nimellä tai sitruunalla. Tai miksei ihan appelsiinillakin. Tyttö halusi tehdä noita mansikasta, sitäkin meinaan testata kun ehdin joku päivä :).

      Poista
    2. Siis LIMELLÄ, himputin autocorrect.

      Poista
  2. Sulla nuita ideoita riittää!!! Voi, ku ite sais edes peruspullaa leivottua!!! :) Onkos Halloween-askarteluita tulossa?!?!?! Tekaseppa muutama, niin varastan sitten ideat ja koitan saada Pojan kanssa aikaiseksi, hänkin kun on melkoinen Halloween-Fani, vaikka meillä sitä ei ole ikinä ennen mitenkään juhlitukaan! :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään ei ole juhlittu ja silti tyttö on ihan innoissaan :). Taitaa ne kaikki puvut ja muut olla niin mielenkiintoisia. Ja typy tykkää mm. Skeletorista ja Mumm-rasta ja ninjoista ja zombeista, että kait toi Halloween siksikin tuntuu kiinnostavalta :D. Vielä ei ole askarteluideoita, Triinua kehotin tekemään Halloweenkranssin. Mutta jos jotain askartelen, niin tulee kyllä tänne!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...