tiistai 30. lokakuuta 2012

Aurinkoinen appelsiinijuustokakku


Niinhän se vaan menee, että joka vuosi sitä tulee lisää ikää mittariin ja allekirjoittaneella tämä tapahtui eilen. No jos ei siitä mitään muuta hyvää seuraa, niin saapahan kutsua vieraita ja leipoa :D.
Tällä kertaa leipasin appelsiinijuustokakun, koska meillä sattui olemaan kaapissa maustamatonta tuorejuustoa ja ostin ruokamessuilta appelsiinisuklaanappeja. 


Pohja:
-200g digestivejä 
- 75g voita

Täyte:
- 250g mascarponea
- 400g viola maustamatonta tuorejuustoa
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 0,5 dl kermaa
- 1 rkl sitruunamehutiivistettä
- 3 dl tomusokeria
- 4 liivatetta 

Kiille:
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu (noin desi)
- 0,5 dl sitruunamehutiivistettä
- 1,5 dl appelsiinimehua
- 3 liivatetta
(- punaista elintarvikeväriä)
Koristelut:
- Appelsiinijaffakeksejä
- Kermavaahtoa
- Appelsiinisuklaanappeja

Jälleen kerran peruskeksipohja, eli keksit murskataan hippusiksi joihin lisätään sulatettu voi ja seos tasoitellaan irtopohjavuoan pohjalle. 
Laita liivatteet kylmään veteen lötkistymään. Vatkaa sitten juustot pehmeäksi ja lisää appelsiininkuori sekä -mehu, sitruunamehutiiviste ja kerma. Sekoita ja lisää sokeri. Sulata liivatteet pienessä vesimäärässä hellalla ja lisää liivatteet juustoseokseen. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan. Yritä saada pinnasta mahdollisimman tasainen, jotta kiille asettuu sille nätisti.
Kun kakku on jähmettynyt tee kiille. Laita jälleen liivatteet kylmään veteen lötkistymään. Purista sitten appelsiininmehu kulhoon ja siivilöi se kattilaan. Lisää kattilaan sitruunamehutiiviste, appelsiinimehu ja sokeri. Itse lisäsin pari tippaa punaista elintarvikeväriä seokseen, koska se oli enemmän keltaista kuin oranssia, mutta värin voi kyllä jättää poiskin. Lämmitä seos ja lisää liivate siihen ja anna sen sulaa. Laita kiille kylmään odottamaan jähmettymistä. Kun kiille on hieman alkanut jähmettyä kaada se kakun päälle. 
Lopuksi pursota kermavaahdosta ruusukkeet kakun ympäri, asettele niihin keskelle appelsiinisuklaanapit ja tee jaffakekseistä muoteilla koristekuviot kakun keskelle. Meikäläinen siis EI osaa pursottaa kermavaahtoa, joten mun ruusukkeet on rumia, mutta tee sinä nätimmät :D.


Aurinkoisin terkuin TsiSanna

Angry Birds kauluri


Minulta tilattiin kaksi kauluria, yhden 4v:lle pojalle ja toisen 2v:lle tytölle. Pojan kauluri tuli eilen valmiiksi ja teemana on vähän joka paikassa vilkkuva Angry Birds. Noh itsekin siitä tykkään, joten kauluri oli kiva tehdä :). Vielä pitäisi keksiä mitä tytölle teen, langat on kyllä jo valmiina. 
Koska lasten äidillä on villa-allergia toivottiin, että en käyttäisi villalankaa. Punainen lanka on siis akryylia ja merkiltään Nissegarn. Kauluri on neulottu nro 3 puikoilla ja on melko samanlainen perusidealtaan kuin kravattikaulurini. Red:n kasvonpiirteet on virkattu puuvillalangasta nro. 2 koukulla. Kasvojen ympäri menee ketjusilmukkaketju, jolla myös töyhtö on tehty.
Mallina Red:n naamaan toimi tämä kuva.

Ei niin vihainen TsiSanna

Minttuvaahtokarkkikakku

Tässä kakussa maistuu ihana raikas minttu ja makea vaahtokarkki. Idea kakkuun tuli Nigellan kokkiohjelmasta, mutta ohje ei noudata alkuperäistä kuin sen osalta, että tässäkin kakun hyydyttää vaahtokarkkimassa ja makuna on minttua.

Pohja:
- 300g minttudominokeksejä
- 50g voita

Täyte:
- 300g vaahtokarkkeja (käytimme Haribon värikkäitä pikkuvaahtiksia)
- 70g valkosuklaata
- 5 dl
- piparminttuaromia maun mukaan (me käytimme 2 rkl ja kakusta tuli TODELLA minttuinen)
- vihreää elintarvikeväriä

Päälle:
- 75g minttudominokeksejä
- Sokerimassakoristeita

Pohja on peruskeksipohja, eli keksit murskataan hippusiksi ja sulatettu voi sekoitetaan niihin. Seos tasoitetaan irtopohjavuoan pohjalle.

Me sulatimme vaahtokarkit ja valkosuklaan täytettä varten vesihauteessa. Jälkikäteen luimme että vaahtokarkkien sulatus olisi onnistunut ihan mikrossakin, mutta silloin valkosuklaa olisi pitänyt sulattaa erikseen. Vesihauteessa sulatusta nopeuttaa, jos lisää osan kermasta (n. 0,5 dl) vaahtokarkkimassan sekaan. Koska käytimme värikkäitä vaahtokarkkeja massan väriksi tuli vaaleanpunainen, mutta sen sai hyvin värjättyä vihreäksi elintarvikevärillä kun massa oli kokonaan sulanut.


Loput kermat vaahdotetaan ja kermavaahtoon lisätään ensin piparminttuaromi ja sitten värjätty vaahtokarkkimassa. Tässä vaiheessa seos näyttää pelottavasti juoksuttuneelta, mutta jähmetyttyään siitä tulee ihan mainiota ilmavaa vaahtoa. Toki voisi odottaa, että vaahtokarkkimassa jäähtyy, mutta emme olleet varmoja miten se käyttäytyy, eli kovettuuko se liikaa, eikä sekoitu kermavaahdon kanssa.

Seos kaadetaan irtopohjavuokaan ja pinta tasoitetaan. Päälle ripotellaan murskattuja minttudominokeksejä ja sokerimassakuvioita. Sokerimassakuviot eivät toki ole pakollisia, TsiRiinulla vain sattui niitä olemaan, niin päätimme käyttää.





Tämän kakun makua ja ulkonäköä on helppo varioida värjäämällä eri väreillä ja käyttämällä eri aromeja tai jättämällä ne pois. Lisäksi voi vaihdella pohjassa ja päällä käytettyjen keksien makua.

Herkkuterkuin TsiTriinu ja TsiSanna

maanantai 29. lokakuuta 2012

Viinipullokirjanmerkki ohje


Nyt olisi vaikka mitä kirjoiteltavaa, mutta aloitetaan näistä ohjeista, kun kerran lupasin niitä laittaa, jos joku pyytää. 

Tässä siis viinipullokirjanmerkin ohje


Kirjanmerkkiin tarvitaan vihreää, punaista, vaaleanruskeaa ja valkoista lankaa. Lisäksi kirjailuihin punaista ompelulankaa. Itse käytin puuvillalankaa ja koukkua nro 2. Minun valkoinen lankani on hieman ohuempaa kuin vihreä, joten ohje on tehty sen mukaan, jos sinulla ne ovat samanpaksuisia vähennä etikettiä tehdessäsi muutama silmukka ohjeesta.
Ohje: 
Virkkaa 11 ketjusilmukkaa vihreällä langalla (kjs),  jätä ensimmäinen silmukka väliin ja virkkaa 2 kiinteää silmukkaa (ks) seuraavaan silmukkaan, virkkaa 8 ks ja 2 ks viimeiseen silmukkaan. Tämän jälkeen sinulla on yhteensä 12 kiinteää silmukkaa. 
Virkkaa 26 riviä kiinteillä silmukoilla ja aloita sitten kavennukset pullonkaulaa varten.
Virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 8 ks, virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 1 kjs, käännä työ.
Virkkaa 10 ks, virkkaa 1 kjs, käännä työ.
Virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 6 ks, virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 1 kjs, käännä työ.
Virkkaa 8 ks, virkkaa 1 kjs, käännä työ.
Virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 4 ks, virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 2 kjs, käännä työ. 
Virkkaa 6 ks, virkkaa 1 kjs, käännä työ.
Virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 2 ks, virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 2 kjs, käännä työ. 
Nyt sinulla pitäisi olla 4 silmukkaa. Jatka näillä neljällä silmukalla virkkaamista 2 riviä ja vaihda työhön punainen lanka. Virkkaa punaisella langalla 8 riviä. Vaihda työhön vihreä lanka. Virkkaa 2 ks ensimmäiseen silmukkaan, virkkaa 2 ks, virkkaa 2 ks viimeiseen silmukkaan. Vaihda työhön vaaleanruskea lanka. Virkkaa 4 ks, virkkaa 1 kjs, käännä työ. Virkkaa 2 ks silmukkaan, virkkaa 3 ks (yht 5 ks), virkkaa 1 kjs, käännä työ. Virkkaa 2 ks silmukkaan, virkkaa 4 ks (yht 6 ks), virkkaa 1 kjs, käännä työ. Virkkaa 6 ks, päättele.
Virkkaa vaaleanruskealla korkin ympäri ja punaisella ja vihreällä pullon ympäri. Ylimmän vihreän ympäri ei virkata. 
Etiketti:
Virkkaa 12 silmukkaa, jätä ensimmäinen väliin ja virkkaa 11 ks. Virkkaa 15 riviä. Virkkaa 2 ks, 2 pp, 3 p, 2 pp, 2 ks ja jatka virkkaamalla etiketin ympäri. Kirjo teksti punaisella langalla ja ompele etiketti pulloon.
Jos lankasi on eripaksuista kuin minulla, niin etiketin leveys kannattaa mitata siinä vaiheessa kun siihen on virkattu jo ensimmäinen ks rivi, ei vielä kjs-vaiheessa, koska ketju lyhenee hieman kun siihen virkataan kiinteitä silmukoita. Lisäksi pitää muistaa, että etiketin ympäri virkataan lopuksi, joten se ei saa olla ihan pullon levyinen. 

Ohjeterkuin TsiSanna

Jäätelökirjanmerkki ohje


Jäätelö on herkkuani, etenkin pehmis, joten tämä kirjanmerkki oli PAKKO tehdä. Kiva, että se miellyttää muitakin kun kerran ohjetta kaivataan :). 


Jäätelökirjanmerkkiin tarvitaan pinkkia ja vaaleanruskeaa lankaa. Tai toki voi tehdä mitä vaan makua keksii :D.
Iso jäätelö:
Virkkaa pinkillä langalla 4 kjs, virkkaa ensimmäiseen silmukoista 6 pylvästä (p). Virkkaa 3 kjs, käännä työ.
1. rivi: Virkkaa 2 p jokaiseen pylvääseen (yht 12 p). Virkkaa 3 kjs, käännä työ.
2. rivi: Virkkaa 1 p silmukkaan, virkkaa 2 p silmukkaan x 6 (yht 18 p). 
Jatka virkkaamalla puolipallon alareunaan 16 ks. Virkkaa 1 ks, käännä työ. 
Virkkaa 5 puolipylvästä pp toiseen silmukkaan, jätä 1 silmukkaa väliin ja virkkaa pp-rykelmä piilosilmukalla (ps) kiinni. Tee sama vielä 3 kertaa ja päättele lanka.
Katso, että työn oikeapuoli on sinuun päin ja virkkaa ensimmäisen pp-rykelmän kolmateen silmukkaan ks (virkkaa vain takalenkki kaikista tämän rivin silmukoista!), virkkaa ks, jätä 1 silmukka väliin, virkkaa pp, jätä 1 silmukka väliin, virkkaa 3 ks, jätä 1 silmukka väliin, virkkaa pp, jätä 1 silmukka väliin, virkkaa 3 ks, jätä 1 silmukka väliin, virkkaa pp, jätä 1 silmukka väliin, virkkaa 2 ks (yht. 13 silmukkaa). Virkkaa kjs ja käännä työ.  
1. rivi: virkkaa 13 ks, virkkaa kjs, käännä työ
2. rivi: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 9 ks, virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa kjs, käännä työ
3.- 4. rivi: virkkaa 11 ks, virkkaa kjs, käännä työ
5. rivi: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 7 ks, virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa kjs, käännä työ
6-7. rivi: virkkaa 9 ks, virkkaa kjs, käännä työ
8. rivi: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 5 ks, virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa kjs, käännä työ
9.-10. virkkaa 7 ks, virkkaa kjs, käännä työ
11. rivi: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 3 ks, virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa kjs, käännä työ
12.-13. virkkaa 5 ks, virkkaa kjs, käännä työ
14. rivi: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 1 ks, virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa kjs, käännä työ
15.-16. rivi: virkkaa 3 ks, virkkaa kjs, käännä työ
17. rivi: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 1 ks, virkkaa kjs, käännä työ
18. rivi: virkkaa 2 ks yhteen, päätele
Virkkaa vielä tötterön ympäri vaaleanruskealla langalla.
Pikkujäätelö:
Pehmiksen uurteet on saatu aikaan virkkaamalla puolipylväitä (pp), joista on virkattu varsinaisen silmukan takana oleva lenkki. Koko silmukka jää siis eteen näkyviin uurteeksi. Samaa tekniikkaa voi käyttää myös pylväisiin ja kiinteisiiin silmukoihin, mutta puolipylväillä se on huomattavasti helpompaa.
Pehmis virkataan jatkuvana spiraalina jolloin siihen tulee luonnostaan oikea muoto.
Jäätelö:
Virkkaa 3 kjs pinkillä langalla, jätä 1 silmukka välistä ja virkkaa ks, virkkaa seuraavaan (ketjun ensimmäisenä virkattu silmukka) 6 pp.
1. kierros: virkkaa 2 pp, jokaiseen pp:seen (yht 12 pp)
2. kierros: (virkkaa 1 pp, virkkaa 2 pp silmukkaan) x 6 (yht 18 pp)
3.-4. kierros: virkkaa 18 pp, päättele
Tuutti:
Virkkaa 2 kjs vaaleanruskealla langalla, virkkaa ensimmäiseen silmukoista 6 ks.
1. kierros: virkkaa 6 ks
2. kierros: (virkkaa 1 ks, virkkaa 2 ks silmukkaan) x 6 (yht 9 ks)
3.-6. kierros: virkka 9 ks
7. kierros: (virkkaa 2 ks, virkkaa 2 ks silmukkaan) x 6 (yht 12 ks)
8.-12. kierros: virkkaa 12 ks, päättele, mutta jätä lankaa kiinniompelua varten. 
Ompele jäätelö ja tuutti toisiinsa. 
Välinaru:
Virkkaa 40 kjs ja ompele naru jäätelöiden väliin. 
Valmista tuli!

Ohjeterkuin TsiSanna

ps. Otan mielelläni vastaan palautetta ohjeista jos näitä joku kokeilee. Etenkin jos jokin kohta on epäselvä tai sinne on jäänyt ajatusvirhe tms.

Kärpässienikirjanmerkki ohjeineen


Jostain se idea sitten vaan tärähti päähän, teenpä rakkaalla TsiSiskolleni kärpässienikirjamerkin!
En siksi, että Triinu olisi myrkyllinen Nauru, vaan siksi että molemmat rakastamme metsiä ja metsäretkiä. Sienet ovat tuttu näky syksyisin metsällä ja koska ihan tavallinen tatti tuntui tylsältä niin valitsin kauniin kärpässienen.



Sienet on virkattu puuvillalangasta nro 2 koukulla. Pikkusieni on noin 4 cm korkea.

Iso sieni:

Virkkaa punaisella 2 kjs, virkkaa ensimmäiseen silmukoista 4 ks. Virkkaa kjs ja käännä työ.
1. rivi: virkkaa jokaiseen silmukkaan 2 ks (yht. 8 ks)
2. rivi: virkkaa joka toiseen silmukkaan 2 ks (yht. 12 ks)
3. rivi: virkkaa joka kolmanteen silmukkaan 2 ks (yht 16 ks)
4. rivi: virkkaa joka neljänteen silmukkaan 2 ks (yht 20 ks)
5. rivi: virkkaa joka viidenteen silmukkaan 2 ks (yht 24 ks)
6. rivi: virkkaa joka kuudenteen silmukkaan 2 ks (yht 28 ks)
7. rivi: virkkaa 10 ks, virkkaa 2 ks silmukkaan, virkkaa 6 ks, virkkaa 2 ks silmukkaan, virkkaa 10 ks
Jatka virkkaamista sienen alaosan pituudelta kiintein silmukoin. Päättele.

Jatka virkkaamalla sienen jalka valkoisella langalla. Virkkaa 5 ks sienen hatun alareunan keskelle (virkkaa vain hatun silmukoiden takalenkit). Virkkaa kjs ja käännä työ.
1. rivi: virkkaa 5 ks, virkkaa kjs ja käännä työ
2. rivi: virkkaa 2 ks silmukkaan, virkkaa 4 ks (yht. 6 ks), virkkaa kjs ja käännä työ
3. rivi: virkkaa 6 ks, virkkaa kjs ja käännä työ
4. rivi: virkkaa 5 ks, virkkaa 2 ks silmukkaan,  (yht. 7 ks), virkkaa kjs ja käännä työ
5. rivi: virkkaa 7 ks, virkkaa kjs ja käännä työ
6. rivi: virkkaa 2 ks silmukkaan, virkkaa 6 ks (yht. 8 ks), virkkaa kjs ja käännä työ 
7. rivi: virkkaa 8 ks, virkkaa kjs ja käännä työ
8. rivi: virkkaa 7 ks, virkkaa 2 ks silmukkaan,  (yht. 9 ks), virkkaa kjs ja käännä työ
9. rivi: virkkaa 2 ks silmukkaan, virkkaa 7 ks, virkkaa 2 ks silmukkaan (yht 11 ks), virkkaa kjs ja käännä työ
10. rivi: virkkaa 11 ks, virkkaa kjs ja käännä työ
11. rivi: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 7 ks, virkkaa 2 ks yhteen (yht. 9 ks), virkkaa kjs ja käännä työ
12. rivi: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 5 ks, virkkaa 2 ks yhteen (yht. 7 s), virkkaa kjs ja käännä työ
13. rivi: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 3 ks, virkkaa 2 ks yhteen (yht. 5 s), virkkaa kjs ja käännä työ. Päättele.
Virkkaa vielä valkoisella sienen jalan ympäri.

Pilkut:
Virkkaa 2 puolipalloa: Virkkaa 2 kjs, virkkaa ensimmäiseen silmukoista 4 ks. 
Virkkaa 4 palloa: virkkaa 2 kjs, virkkaa ensimmäiseen silmukoista 6 ks, sulje ympyrä piilosilmukalla. 
Ompele pilkut sienen hattuun.

Välinaru: Virkkaa 25 kjs.

Pikkusieni:

Jalka:
Virkkaa valkoisella langalla 2 kjs, virkkaa ensimmäiseen silmukoista 6 ks.
1. kierros: virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan (yht 12 ks)
2. kierros: virkkaa 2 ks joka toiseen silmukakkaan (yht 18 ks)
3.-4. kierros: virkkaa 18 ks
5. kierros: (virkkaa 1 ks, virkkaa 2 ks yhteen) x 6 (yht 12 ks)
6. kierros: virkkaa 12 ks
7. kierros: (virkkaa 4 ks, virkkaa 2 ks yhteen) x 2 (yht 10 ks)
8. kierros: virkkaa 10 ks
9. kierros: (virkkaa 3 ks, virkkaa 2 ks yhteen) x 2 (yht 8 ks)
10. kierros: virkkaa 8 ks
11. kierros: virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan (virkkaa vain etulenkki) (yht 16 ks)
12. kierros: (virkkaa 1 ks, virkkaa 2 ks silmukkaan) x 8 (yht 24 ks), päättele.

Hattu:
Virkkaa 2 kjs punaisella langalla, virkkaa ensimmäiseen silmukoista 6 ks.
1. kierros: virkkaa jokaiseen silmukkaan 2 ks (yht 12 ks)
2. kierros: virkkaa joka toiseen silmukkaan 2 ks (yht 18 ks)
3. kierros: virkkaa joka kolmanteen silmukkaan 2 ks (yht 24 ks)
4-6. kierros: virkkaa 24 ks, päättele, jätä lankaa kiinni ompelua vasten. 
Kirjo pilkut hattuun valkoisella langalla.

Ennen kun ompelet hatun ja jalan toisiinsa pujota välinaru pikkusienen hatun keskireiästä ja tee välinaruun solmu niin ettei se luiskahda takaisin hatun keskireiästä. Ompele sitten pikkusienen hattu ja jalka toisiinsa ja välinarun toinen pää isoon sieneen. 

Metsäläisterkuin TsiSanna

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Pipo


Aina ei vaan voi onnistua ja tämän pipon kanssa otti kyllä ohraleipä. Halusin tehdä uuden lempipipon itselleni, koska nykyinen alkaa olla aika heikossa hapessa. Mutta eipä tästä kyllä sellaista tullut.


Yritin olla hieman erilainen kuin normaalisti ja tehdä jotain muuta itselleni kuin punaista/pinkkia/valkoista/mustaa... Ja niinhän siinä sitten kävi, että pipo ei sovi yhteenkään vaatteeseeni. Lisäksi yritin olla taitava ja tehdä toooosi hienot kavennukset pipoon, jotta siitä olisi tullut lököttävämpi takaa. Joo ei onnistunut ja nyt siinä on noi ihme kohoumat näkyvissä kun jouduin sitten kikkailemaan ettei näytä megalomaanisen typerältä. No oppia ikä kaikki. Seuraavaksi punainen/pinkki/musta pipo tekoon. Tykkään vaan kovasti tuosta vihertävästä langasta, joten sikäli harmittaa, ettei tämä mennyt ihan putkeen. 

Epäonnisin pipoterkuin TsiSanna

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kyllä vaan, vielä lisää kirjanmerkkejä...


Tennariprojektissa hieman kesti kun piti välissä väsätä muutama kirjanmerkki. Tosin nyt inspiraatio meinaa hälyyttävästi tyrehtyä, mistä lisää ideoita?!?! Vaikeinta on keksiä merkkiä rakkaalle TsiTriinulle, joka tekee itse niin hienoja käsitöitä, ettei sille kehtaa mitään antaa :D.  

Suomenlippukirjanmerkki

Tämän merkin tilasi äitini työkaveriaan varten ja idea siis tuli sieltä. Toiveena oli suomenlippu ja pilvi. Mulle tuli tästä mieleen koko ajan Sininen ja valkoinen laulu ja lisäsin auringon kuvaamaan yöttömiäöitä ja muutenkin vähän piristämään merkkiä. 

Lentokonekirjanmerkki

Isäni on monellakin tapaa tekemisissä lentokoneiden kanssa ja lasteni pappa, joten siitä se idea sitten lähti.


Lentokone vetää perässään PAPPA banderollia, mutta toki tätä ideaa voisi käyttää ihan mihin vaan tekstiin tai miksei kuvaankin. 

Merkillisin terkuin TsiSanna ;)

Virkatut tennarit


Jostain syystä tänä syksynä ei ole huvittanut yhtää neuloa sukkia, en tiedä miksi kun yleensä nautin puuhasta. Onneksi lapsilla on parit parit jo olemassa. Omia varpaita alkoi kuitenkin tuossa yksi päivä kylmätä ja olin nähnyt ystäväni tekemistä tossuista kuvan facebookissa ja ajattelin, notta mikä ettei, voisin virkkailla tossut kun virkkaaminen on nyt vähän jäänyt päälle. Sitten tuli vielä uusi idea, kun muistin nähneeni vauvalle virkatut tossut (täällä), ja nyt varpaita lämmittää virkatut tennarit.
Ohjetta en katsonut mistään, conversejen kuvia hieman vilkuilin. Nämä ovat kokoa 38 ja ohje on mitä sattuu kun aikamoisella tajunnanvirralla ovat virkatut :D. 
Punainen lanka on Novitan Nalle aloavera lankaa, musta ja valkoinen jämälankoja lankalaatikostani, nyöri ja niiden reiät ovat ohutta puuvillalankaa. Tennarit on virkattu nro 3:n koukulla, nyörien reiät nro 2:n koukulla. Tennarit on virkattu enimmäkseen puolipylväillä.
Aloitin tennarin pohjasta virkkaamalla 10 ketjusilmukkaa, ja jatkoin lisäämällä silmukan molemmissa päissä joka toisella rivillä, kunnes puolipylväitä oli 16. 16 silmukan rivejä tein 11, jonka jälkeen lisäsin puolipylvään joka kuudennelle rivillä 3 kertaa, jonka jälkeen aloitin kavennukset. Kavensin joka rivillä, kunnes silmukoita oli jäljellä 8. 
Sitten ei kun virkkaamaan tennarin ympäri 1 rivi valkoisella puolipylväitä ja sen jälkeen puolikas rivi mustalla (näkee kuvasta) kiinteitä silmukoita ja jatketaan vielä 2 riviä valkoisella puolipylväitä. Sitten vielä musta kerros ja pohja oli valmis.
Seuraavaksi poimin tennarin kärjestä 9 silmukkaa ja lisäsin joka kierroksella molemmissa päissä silmukan 7 kertaa. Kärki valmis. 
Punaisella virkkasin 7 kierrosta puolipylväitä aloittaen kärjen reunasta ja päättäen kärjen toiseen reunaan. Joka kierroksen alussa ja lopussa kavensin yhden silmukan. Sitten virkkasin reikien kohdat: 8 ks, 4 pp, 8 p ja käänsin työn, sama uudelleen ja vielä kerran ja toisella puolelle samanlainen lärpäke. 
Kengän läppä jatkui punaisella virkaten kärjestä, kunnes se oli yhtä korkea kuin muu tennari.
Reiät tein puuvillalangalla virkaten 8 kjs ja suljin ne renkaaksi piilosilmukalla. 
Sitten vaan reiät paikallee ja pyöri kenkiin, niin valmista tuli. 
Pahoittelut ohjeet sekaisuudesta, nyt ei vaan pysty parempaan :D.

Tossuterkuin TsiSanna

Kynttiläamppeli ja Kruunu Metallilangasta

Esikoisen ollessa vielä soseenpuputtaja kertyi kotiin melkoinen määrä pieniä lasipurkkeja, joille halusin keksiä jotain järkevää jatkokäyttöä. No kynttiläpurkkejahan niistä sai helposti, mutta mitä tehdä kun pienet sormet pyrkivät vetämään kaiken alas ja suuhun. Purkkeja joissa on palava kynttilä ei siis missään nimessä voisi jättää pöydälle, niinpä syntyi kynttiläripustin! Ja kun niitä oli tehtynä, niin sovittelin näihin samalla muitakin kynttilä kippoja, koko on sopiva sekä iittalan "kivi" -kynttilälyhdylle ja Ikean kynttilälyhdylle, jonka nimeä en valitettavasti tiedä. Mutta sopii siis muillekin kynttiläpurkeille kuin piltti, kunhan ei ole kovin montaa milliä suurempi halkaisija kuin noissa lasten ruokapurkeissa.


Ripustimet on virkattu tavallisesta metallilangasta, jota saa mm. tiimarista, on tosin kalliihkoa ja melko paksua (kuvassa keskellä, menee n.1rll/lyhty!) tai askarteluliikkeistä kuten hobbypoint, joissa saatavilla myös ohuempia metallilankoja. Virkkaus on tehty koukulla 3.

Aloitus: Tee taikasilmukka
1krs: Virkkaa sitten 3 kjs:ää ja tee sen jälkeen 15 pylvästä. Kiristä taikasilmukka ja pujota aloituspätkä joko ensimmäisiin ketjusilmukoihin tai viimeiseen pylvääseen ja kiinnitä seuraavaan kerrokseen piilosilmukalla, joka samalla sulkee ensimmäisen kerroksen ympyrän.
2krs: virkkaa 4 kjs:ää ja tee sen jälkeen pylväs, joka kiinnittyy edellisen kerroksen ensimmäiseen pylvääseen, virkkaa 1kjs ja taas pylväs, joka kiinnittyy ed kerroksen seur pylvääseen. Jatka kerros loppuun tehden aina 1kjs:n pylväiden väliin.viimeisen (15sta pylväs) jälkeen viimeinen kjs ja kiinnitä kerros ympyräksi piilosilmukalla.
3krs: kasvata ympyrää edelleen: virkkaa 5 kjs:ää ja tee sen jälkeen pylväs, joka kiinnittyy edellisen kerroksen ensimmäiseen pylvääseen. Tee kerros loppuun virkaten jokaisen pylvään väliin 2kjs:ää
4krs: Ympyrä saavuttaa tällä kerroksella täyden kokonsa: virkkaa 5 kjs:ää ja tee sen jälkeen pylväs, joka kiinnittyy edellisen kerroksen ensimmäiseen pylvääseen. virkkaa 3kjs ja tee pylväs. Tästä kierroksen loppuun virkkaa joka toiseen väliin 2kjs ja jokatoiseen 3kjs. viimeisten 3kjs:n jälkeen kiinnitä kerros ympyräksi piilosilmukalla.
5-9/10krs: toista neljättä kerrosta, kunnes työ on riittävän korkea (riippuen käsialasta 9 tai 10 kerrosta riittää).
Ja visuaalisesti omaksuville tässä vielä "kaavakuva"...


Virkkaa sitten ripustuslenkit, tähän voit kokeilla useampaa tapaa
A) Virkkaa reunaan ketjusilmukoilla kaaret ja kaariin riiputuslenkin haarat
1krs: virkkaa 7-8kjs ja kiinnitä piilosilmukalla seuraavan pylvään kohtaan, toista kierroksen loppuun. Jos haluat voit katkaista langan ja päätellä ja jatkaa kokonaan erillisenä ensimmäisen kaaren keskeltä tai siirtää langan piilosilmukoita tehden pikku kaaren yläreunaan.
2krs: . Virkkaa sitten taas 7kjs kahden kaaren välille 2krt, virkkaa vielä 3kjs ja tee sitten edellisen kerroksen kolmanteen kaareen tuplapylväs.
3krs: käänä työ ja virkkaa taas 7kjs toiseen suuntaan mennen edelliseen kaareen, virkkaa sitten vielä 3kjs ja tee taas tuplapylväs viimeiseen kaareen.
4krs: käännä työ jälleen virkkaa 3kjs ja tee viimeinen tuplapylväs. virkkaa n.15cm ketjusilmukoita ja päätä lanka. Tee seuraava kolmio ensimmäisen viereen aloittaen tämän ohjeen kerroksesta 2.
neljännen ja viimeisen pitkän ketjusilmukkaripustimen viimeiseen silmukkaan pitää ottaa kyytiin muiden 3:n viimeiset silmukat. päättele vielä kaikki langan loput pujottamalla ne ketjusilmukoihin.

Jos haluat voit myös tehdä kaksi kolmiota ilman pitkää ripustus lenkkiä ja tehdä sitten 2 muuhun 30cm pitkät huitulat, jotka kiinnittyvät toisten kolmioiden huippuihin. Tämän ratkaisun tehdessäsi, tarkista, että huitulat kuitenkin menevät ristiin ylhäällä tasaisemman riippumisen aikaan saamiseksi.

B) Virkkaa riiputuslenkin haarat suoraan pylväskerrokseen
Tämän totesin itse lopulta melko hankalaksi, koska ripustuslenkkejä tulee 8 neljän sijaan... tästä ei valitettavasti ole kuvaa, koska annoin sen jo lahjana eteenpäin. Mutta voit siis alkaa viimeisen kierroksen jälkeen virkkaamaan suoraan pitkiä ripustuslenkkejä n.32cm ja kiinnittää pään kiinni tasan vastakkaiselle puolelle osuvaan pylvääseen (8. pylväs, koska pylväitä on 16)

C) virkkaa superpylväät
Tämän ratkaisun koin itse parhaaksi...
Virkkaa ensin 10 ketjusilmukkaa ja kierrä sen jälkeen koukulle 12 kierrosta metallilankaa. Tee sen jälkeen silmoikoita ylöspäin kuten tavallisissa pylväissä. jätä puikolle aina jokaisen superpylvään viimeinen silmukka ja kun saat 3:n pylvään tehtyä, virkkaa n.30cm pitkäripustuslenkki ja tee sen jälkeen taas 3 superpylvästä ja virkkaa vielä lopuksi 10 ketjusilmukkaa kiinni reunaan. Tässä ratkaisussa ripustuslenkkien väliin jää aina yksi "tyhjä" väli, josta syystä ei siis voi tehdä ensin kaikkia kolmioita, joihin tekisi huitulat... Ja koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa... KS kuva =)


D) virkkaa minihaarat
Tämä on ratkaisun A ja C välimuoto, jossa tehdään ensin A ratkaisun 1krs ja sitten siihen vähän lyhennettynä nuo superpylväät, jolloin ei jää sitä 1 tyhjää ruutua.



Kruunu pienelle prinsessalle (tai isommallekin!):

virkkaa pohjaksi 42 ketjusilmukkaa (kjs) ja sulje ympyräksi piilosilmukalla (ps). Tosin itselläni tuntuu aina joku silmukoista kutistuvan niin, että toisella kerroksella on vähemmän silmukoita kuin loin! Joten jos sinullekin käy näin, niin suosittelen tekemään 45 silmukkaa, jotta toisen kierroksen jälkeen on vielä 42 silmukkaa.

1krs: virkkaa jokaiseen silmukkaan normaali kiinteä silmukka (ks), jotta pohjarengas tukevoituisi hieman.

2krs: *virkkaa 1kjs tee 3pylvästä (p) kolmanteen silmukkaan ja 3 p seuraavaan silmukkaan. virkkaa sitten 1kjs ja kiinnitä piilosilmukalla 8:een silmukkaan*, toista ** kerroksen loppuun (pitäisi syntyä 6 viuhkaa).

3krs: virkkaa 7 ps:ää, päästäksesi simpukan yläkaareen. *Virkkaa sitten 4kjs, kiinnitä ketju seuraavan simpukan huipulle virkkaamalla 3ps:ää* toista ** kierroksen loppuun, kiinnitä ympyräksi vielä piilosilmukalla.

4krs: siirrä taas aloituskohta simpukan keskelle, ja toista sen jälkeen 2krs sellaisenaan.

5krs: toista kolmas kerros, mutta virkkaa 4 ketjusilmukan sijaan 5 silmukkaa kunkin simpukan väliin, jos haluat, että kruunun muoto on ylöspäin hieman levenevä, jos tasapaksu on sinulle sopiva, niin älä lisää silmukka määrää

6krs: Jos teet tasaisen kruunun ilman levenemistä toista taas kerros 2.Jos taas teit levennyksen: *virkkaa 1kjs tee 2p kolmanteen silmukkaan, 3p seuraavaan ja vielä 2 p sitä seuraavaan silmukkaan. virkkaa sitten 1kjs ja kiinnitä piilosilmukalla 9:een silmukkaan*, toista ** kerroksen loppuun.

7krs: Tasaisessa mallissa toistetaan taas 3. krs. Levenevä malli: virkkaa 7 ps:ää, päästäksesi simpukan yläkaareen. *Virkkaa sitten 6kjs, kiinnitä ketju seuraavan simpukan huipulle virkkaamalla 2ps:ää* toista ** kierroksen loppuun. kiinnitä taas työpiilosilmukalla.

8krs: Tasaisessa mallissa toista vielä viimeiseksi 2. krs. Levenevässä Mallissa toistetaan 6. krs.

Ja sitten vielä valitettavan huonolaatuinen kuva käsin piirtämästäni kaaviosta... Jospa siitä olisi jollekulle enemmän apua? kuva on toki vain pala koko kruunusta ja kuvio tehdään siis ympyrässä ei edes takaisin. Punaiset pisteet ovat kohtia, joihin ajattelin tällätä helmet. Huomatkaa myös, että piirroksessa on 8 pylvästä ylemmillä kerroksilla, mutta tällöin tyä voi levitä jo liikaa, joten tehkää vain ne 7 pylvästä tai jos joku kokeilee 8 pylväällä, niin olisin iloinen jos kertoisitte, leviääkö työ liikaa ja menettää muotonsa.


Kruunuun saa tosiaan lisää säihkettä lisäämällä metallilankaan ensin helmiä, joita voi sitten käyttää sopivissa kohdissa työtä. Kultaisessa kruunussa helmiä on lisätty kerroksilla 6 ja 8. Halusin elegantin kruunun, josta syystä valitsin läpinäkyvät helmet, mutta tulos on ehkä hieman laimea, joku haalea väri olisi ollut ehkä parempi...

Hohdokkaita virkkaushetkiä!
TsiTriinu

lauantai 13. lokakuuta 2012

Lisää kirjanmerkkejä


Joko kyllästyttää :D? Ideota syttyy nyt päässäni kuin sieniä sateella, joten kirjanmerkkejä tulee varmasti vielä näidenkin jälkeen lisää. Koittakaa kestää. Ja kuten sanottua menevät pukinkonttiin, joten itse olen vain tyytyväinen, että ideoita kerrankin pukkaa eikä mene pakkopullaksi.
Näitä kirjasta ulos jääviä osiahan voisi kyllä käyttää vaikka avaimenperinäkin, kun ovat minikokoisia! Kaikki merkit on virkattu nro 2 koukulla puuvillalangasta. 
Ohjeita laittelen jos joku pyytää! 

Muffinikirjanmerkki

Tästä merkistä tuli mielestäni aika söpö ja erityisen iloinen olen keksittyäni miten tuo kierre muffinin laelle syntyy. Muffini on noin 2cm korkea, eli melkoisen pieni. 

Jäätelökirjanmerkki

Jäätelö on virkattu täysin samoja tekniikkoja hyödyntäen kuin muffini ja sen korkeus on noin 5 cm.

Viinipullokirjanmerkki

Tämä idea lähti liikkeelle oikeastaan vitsistä, mutta oli kuitenkin mielestäni lopulta sen verran kiva idea, että lähti toteutukseen. Huomata saattaa, että en todellakaan osaa kirjoa, mutta tekstistä saa selvän ja se saa nyt riittää.

Hämähäkkikirjanmerkki

Tähän merkkiin olen erityisen tyytyväinen, koska se on livenä übersöpö, harmittaakin kun kuvissa ei näytä yhtä kivalle. Hämis on noin 3cm pitkä. Tämä jää varmaan itselleni, kun en taida raaskia luopua. Jos olette hieman järkevämpiä kuin minä, niin teette oman hämähäkinverkkonne valkoisesta langasta :D. Itse tajusin vasta kun merkki oli valmis, että verkot ovat yleensä valkoiset...

Vampyyrikirjanmerkki


Jos nyt joku ei vielä kuvista huomannut, niin tykkään itse lukea vampyyrikirjoja (taustalla Sookie Stackhouse sarjaa). Onneksi en ole kaveripiirin ainoa, eli tämä on jo korvamerkitty hyvälle ystävälle. Jos luet A, niin terkkuja ;D. Kuvissa lepakon siivet näyttävät jotenkin eri kokoisilta, mutta ovat kyllä ihan samanlaiset molemmat. 

Tulipa sellainen fiilis tämän kertaisen postauksen perusteella, että pitää marssia valokuvauskurssille ja ostaa uusi kamera :D. Tai hankkia ammattilainen kuvaamaan omat tuotokset, yeah right...

Merkkiterkuin TsiSanna

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Pöllökirjanmerkki


Pöllön ohjetta kyseltiin pariltakin taholta (mikä todella lämmittää mieltäni), joten lukijoiden (jee, meillä on sellaisia) pyynnöstä ohjetta pukkaa.

Pöllö puussa

Pöllö ilman oksaa

Pöllöön tarvitset mustaa, keltaista, oranssia, beigeä ja vaaleanpunaista/vaaleanvihreää lankaa. Oksaan tarvitaan lisäksi ruskeaa ja vihreää. Itse käytin puuvillalankaa, mutta villalankakin käy. Langan pitää kuitenkin olla melko ohutta, jottei kirjanmerkistä tule turhan paksu. Itse virkkasin pöllön nro. 2 virkkuukoukulla.

Silmät (2 kpl):

Virkkaa mustalla 2 ketjusilmukkaa ja tee ensimmäiseen silmukoista 6 ks, sulje ympyrä piilosilmukalla. Vaihda sitten keltainen lanka työhön.
1. Kierros:  Virkkaa 2 ks jokaiseen silmukkaan (yht. 12 ks)
2. Kierros:  (Virkkaa 1 ks seuraavaan silmukkaan, virkkaa 2 ks silmukkaan) x6 (yht. 18 ks) Päättele ja jätä hieman lankaa silmien toisiinsa kiinni ompelemista varten.

Vartalo:
Asettele silmät vierekkäin niin, että päättelykohdat tulevat toisiaan vasten. Virkkaa (vain takalenkki!) sitten beigellä langalla silmien alareunaan ensimmäiseen silmään 4 ks, 1 puolipylväs (pp), 1 pylväs (p), toiseen silmään 1p, 1 pp, 4 ks. Silmien pitäisi nyt olla kiinni toisissaan ja tehtynä 12 silmukkaa. Tässä välissä ompelen silmät kiinni toisiinsa, jotta virkkaaminen on jotenkin tukevampaa jatkossa alaspäin, mutta sen voi tehdä vasta sittenkin kun pöllön vartalo on valmis.
1. rivi: virkkaa 2 ks ensimmäiseen silmukkaan, virkkaa 10 ks, virkkaa 2 ks viimeiseen silmukkaan (yht 14 silmukkaa)
2.-9. rivi: virkkaa 1 ks jokaiseen silmukkaan, virkkaa 1 kjs, käännä työ
10. rivi: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 10 ks, virkkaa 2 ks yhteen
11. rivi: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 8 ks, virkkaa 2 ks yhteen
12. rivi: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 6 ks, virkkaa 2 ks yhteen, päättele
Virkkaa vielä vartalon ympäri vaaleanpunaisella/vaaleanvihreällä langalla.

Pää/töyhdöt:
Virkkaa vaaleanpunaisella/vaaleanvihreällä langalla 3 kjs, virkkaa sitten pöllön silmiin (niin että työn oikeapuoli on itseäsi päin ja taas vain takalenkit) 14 ks, virkkaa 4 kjs, käännä työ, jätä yksi kjs väliin ja virkkaa 3 ks (palaa siis kjsriviä pitkin), virkkaa 5 ks, 4 pp, 5 ks ja 3 ks alun kjsriviä pitkin. Päättele.

Nokka:
Virkkaa oranssilla langalla 3 kjs, virkkaa p ensimmäiseen silmukkaan, virkkaa 2 kjs ja kiinnitä piilosilmukalla aloituskohtaan. Päättele ja jätä lankaa kiinni ompelua varten.
Jalat: 
Jätä keskelle 3 silmukkaa tyhjää pöllön vartaloon ja aloita 2 silmukkaa oikealle päin jalkojen virkkaus oranssilla langalla. Työn tulee olla oikeapuoli itseesi päin. Virkkaa 3 kjs, virkkaa 2 ps takaisinpäin, virkkaa samaan silmukkaan josta lähdit ps, virkkaa 4 kjs, virkkaa 3 ps takaisinpäin, virkkaa ps seuraavaan silmukkaan, virkkaa 3 kjs, virkkaa 2 ps takaisinpäin, kiinnitä piilosilmukalla. Päättele. Tee toinen jalka kolmen silmukan päähän samalla tapaa.

Itse päättelen langat työhön ja ompelen puunoksan pöllöön ompelulangalla, mutta toki sen voisi ommella jaloista jäävälläkin langalla. Minä vaan en osaa tehdä sitä tarpeeksi siististi :D.

Puunoksa:
Virkkaa ruskealla langalla 5 kjs, jätä kaksi silmukkaa väliin ja virkkaa 3 pp. Jatka virkaten pp:tä 10 riviä. Kavenna sitten 1 pp ja jatka kahdella pp:llä virkkaamista 12 riviä, virkkaa 7 kjs, palaa 3 ps, virkkaa 8 kjs, palaa 4 ps, virkkaa 5 kjs, palaa 5 ps, virkkaa 3 kjs, palaa 2 ps, palaa 3 ks, jotta oksan lopusta tulee hieman paksumpi. Jatka rungon virkkaamista vielä 6 riviä, päättele.

Lehdet:
Virkkaa oksanhaarojen päätyihin 3 kjs, 1 p, 1 kjs, joka virkataan kiinni pylvään yläpäätyyn, jotta lehden päästä tulee suippo, 3 kjs ja kiinnitä ps:lla.

Ompele pöllö oksalle ja "Ei pöllömpi" kirjanmerkkisi on valmis!

Huhuilevinterkuin TsiSanna

Suklaanougatpavlova


Jippii, meille tulee vieraita, ihana tekosyy leipoa! Näin ainakin minulla :D. Jo jonkin aikaa olen halunnut kokeilla pavlovan leipomista ja koska rakastan suklaata, niin piti tietty tehdä suklaamarenkia ja väliin nougatmoussea. Marjoiksi valitsin karpaloita, koska niitä oli nyt tarjolla ja itse niistä pidän. Mies ja lapset vähän nyrpisteli niiden kirpeyttä. Näin syksyllä vaan marjatarjonta on aika suppeaa, mutta voisihan tämän tietty toteuttaa hedelmilläkin.


Suklaamarengin ohjeen löysin täältä. Joskin tein taikinasta kaksi marenkia, enkä taittanut valmista marenkia puoliksi kuten ohjeessa. 

Nougatmousseen tulee:
- 150g nougaata (käytin Maraboun tuplanougat patukoita)
- 30 g tummaa suklaata
- 0,5l kermaa

Pilko nougat ja suklaa astiaan. Kiehauta kerma ja kaada nougaan ja suklaan päälle. Odota noin 5 min ja sekoita. Laita seos jääkaappiin yön yli (tai vähintään muutamaksi tunniksi). Vaahdota seos. Valmis.
Ja sitten ei muuta kun kasaamaan. Alle suklaamarenki, sitten nougatmoussea ja marjoja, päälle toinen marenki, lisää moussea ja marjoja ja viimeiseksi silaukseksi tummaasuklaata raasteena. 


Itse tykkäsin tästä TODELLA paljon ja varmasti teen toistekin. NAM NAM NAM!

Herkkuterkuin TsiSanna

lauantai 6. lokakuuta 2012

Virkattu kirjanmerkki


Minun piti väsätä itselleni kirjanmerkki, koska tykkään lukea paljon. Ajatus oli tehdä sellainen lasteni valokuvista ja virkata niihin kehys. No tämä idea ei oikein onnistunut ja päädyin käyttämään pelkkiä kuvia kirjanmerkkinä... MUTTA se poiki toisen idean ihan vain virkatusta kirjanmerkistä ilman valokuvia tai muita ylimääräistä.
Olen viime jouluina tehnyt jotain pientä käsin pukinkonttiin läheisille ja kun tämä kirjanmerkki-idea syntyi, niin tajusin, että tässä on samalla hyvä joululahjaidea. Yritys olisi tehdä kirjanmerkeistä saajilleen sopivia. Alkuun tosin tein muutaman ihan vaan huvikseni ennen kuin keksin että merkit voisi personoidakin.







Nyt on siis kasassa porkkana, kirsikka, pöllö ja kitara merkit ja lisää on tulossa :). Kitara oli ensimmäinen varsinaisesti personoitu merkki ja se on rakkaalle miehelleni, joka tykkää soittaa kitaraa ja on muutenkin musiikkimiehiä. Onneksi ukko tykkää myös lukea, niin on merkille käyttöäkin :D.

Lankana käytin Novitan Kotiväkeä ja Lankavakasta ostettua Catalonia lankaa ja joitain vanhoja jämälankoja, joiden merkkejä en muista. Koukkuna oli nro. 1,5 tai 2. Suurin osa langoista on siis puuvillaa, mutta tummanruskea on villaa, koska varastostani ei löytynyt sopivaa puuvillalankaa.

Laittelen tänne nyt tuon porkkanan ohjeen, koska se oli ensimmäinen tuotokseni ja edelleen tykkään siitä itse tosi paljon. Laittelen sitten muita ohjeita, jos joku kysyy :).

Lukuporkkana:

Porkkana on virkattu puolipylväillä, joista on virkattu vain takalenkki. Vihreä osa on virkattu ketju- ja piilosilmukoin.

Virkkaa oranssilla langalla 2 ketjusilmukkaa (kjs). Virkkaa ensimmäiseen silmukkaan kaksi puolipylvästä (pp). Virkkaa 2 kjs ja käännä työ.
2. rivi: virkkaa 2 pp, virkkaa 2 kjs ja käännä työ
3. rivi: virkkaa 2 pp silmukkaan, virkkaa 1 pp silmukkaan, virkkaa 2 kjs ja käännä työ (yht 3 pp)
4. rivi: virkkaa 3 pp, virkkaa 2 kjs ja käännä työ
5. rivi: virkkaa 1 pp kahteen seuraavaan silmukkaan, virkkaa 2 pp silmukkaan, virkkaa 2 kjs ja käännä työ (yht 4 pp)
6. rivi: virkkaa 4 pp, virkkaa 2 kjs ja käännä työ
7. rivi: virkkaa 2 pp silmukkaan, virkkaa 1 pp kolmeen silmukkaan, virkkaa 2 kjs ja käännä työ (yht 5 pp)
8. rivi: virkkaa 5 pp, virkkaa 2 kjs ja käännä työ
9. rivi: virkkaa 1 pp neljään seuraavaan silmukkaan, virkkaa 2 pp silmukkaan, virkkaa 2 kjs ja käännä työ (yht 6 pp)
10. rivi: virkkaa 6 pp, virkkaa 2 kjs ja käännä työ
11. rivi: virkkaa 2 pp silmukkaan, virkkaa 1 pp seuraavaan viiteen silmukkaan, virkkaa 2 kjs ja käännä työ (yht 7 pp)
12. rivi: virkkaa 7 pp, virkkaa 2 kjs ja käännä työ
Lisää tästä alkaen silmukka työn molemmissa päissä joka toisella kierroksella kunnes sinulla on 15 silmukkaa. 
Kavenna sitten molemmissa päissä silmukka 2 kertaa niin että sinulla on ensimmäisen kavennuksen jälkeen 13 silmukkaa ja toisen kavennuksen jälkeen 11 silmukkaa.
Virkkaa sitten 2 kiinteä silmukkaa (ks), 2 pp, 3 pylvästä , 2 pp, 2 ks.
Jatka virkkaamalla kiintein silmukoin työn ympäri. Päättele.

Virkkaa vihreällä langalla 23 kjs, palaa takaisin piilosilmukoin (ps) 5 silmukkaa, virkkaa 8 kjs, palaa ps 9 silmukkaa , virkkaa 6 kjs, palaa 12 jk. Yksi huitula valmis. Jatka virkkaamalla 10 kjs, palaa 4 kjs, virkkaa 9 kjs, palaa 8 ps,  virkkaa 6 kjs, palaa 11 ps. Toinen huitula valmis. Virkkaa vielä 9 kjs, palaa 4 ps, virkkaa 7 kjs, palaa 8 ps, virkkaa 5 kjs, palaa 23 ps. 

Tee kaksi muuta naattia samoin, mutta lyhennä alkuvartta, itse tein 7 kjs:n mittaiset. Naattien mittoja voi helposti muikata oman maun mukaan. Välillä teen myös vähemmän haaroja naatteihin jos siltä tuntuu. 

Lopuksi ompele naatit porkkanaan ja valmista tuli :).

Mukavia lukuhetkiä toivottaen TsiSanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...